Hívjon:
(30) 229 9698
Lázár Károly utca 1.
4400 Nyíregyháza
Magánrendelés:
Nyíregyháza
Hétfő 17.00 - 19.00
Nagykároly
Péntek 17.00 - 19.00
(30) 229 9698
4400 Nyíregyháza Lázár Károly utca 1.
info@drkertes.hu
Side panel

Ultrahang vizsgálat

Az ultrahang-vizsgálatok segítségével súlyos fejlődési rendellenességek, valamint anyai és magzati veszélyállapotok ismerhetők fel időben.

A szülészeti-nőgyógyászati diagnosztikában a méhben elhelyezkedő magzatról készíthetünk képeket, megmérhetjük a szervei méreteit, illetve kimutathatunk cystákat vagy daganatokat is.

Mi az ultrahang?

Az ultrahang egy nagyfrekvenciás hanghullám. Nagyjából 20 Hz a legmélyebb, 20 000 Hz a legmagasabb hang, amit az ember még hall. A 20 Hz-nél alacsonyabb frekvenciájú rezgéseket infrahangnak, a 20 000 Hz-nél magasabb frekvenciájú hangokat ultrahangnak nevezzük.

A nőgyógyászat és szülészet területén használt ultrahangos vizsgálatok célja a szervi kórállapotok felismerése.

Terhességi ultrahang vizsgálat

Panaszmentes terhesség alatt általában 4 db ultrahang vizsgálatot végez a szakorvos, melynek célja a terhesség igazolása, a magzatok számának meghatározása, a terhesség korának pontos megállapítása, a lepény és a magzatvíz vizsgálata, valamint fejlődési rendellenességek kimutatása.

Speciális ultrahang vizsgálatok

Léteznek speciális ultrahang vizsgálatok, amelyek során a magzati szív működését, a szív nagyereinek lefutását, illetve a magzat keringési viszonyait vizsgálhatja a szakorvos, ezáltal igen megbízható információt nyer a magzat méhen belüli állapotáról.

Szeretné ultrahanggal ellenőriztetni a várandósságát, vagy úgy érzi jó lenne egy nőgyógyászati ultrahang kontroll ( például spirál ellenőrzéséhez)?

Kérjen időpontot....