Hívjon:
(30) 229 9698
Lázár Károly utca 1.
4400 Nyíregyháza
Magánrendelés:
Nyíregyháza
Hétfő 17.00 - 19.00
(30) 229 9698
4400 Nyíregyháza Lázár Károly utca 1.
Side panel

Nőgyógyászati tanácsadás

Kérdése merült fel különböző nőgyógyászati témákban, családtervezésben vagy a különféle eszközök használatáról? Bátran kérdezzen!

Bármely olyan témában, amely a nőiességével, a női testtel vagy annak változásaival, esetleg a szexualitással kapcsolatos szívesen segítek eloszlatni a félelmeket, elkerülni a félreértéseket.

Higgye el ha azt mondom: "Nincs egyedül!"

Bizony sokan még az idősebb generáció tagjai közül is sokan vannak, akik nincsenek tisztában a testük működésével- köszönhető talán annak, hogy régebben ezekről a dolgokról nem volt illő beszélni.

Azonban a mai felfokozott életvitelünk igenis igényli azt, hogy a nők tisztában legyenek a testükkel, észrevegyék magukon az esetleges elváltozásokat, betegségre utaló jeleket.

Tapasztalatom szerint a fiatalabb generáció igyekszik az interneten utánaolvasni dolgoknak, ha valamilyen rossz sejtése van, ám ez sokszor nagyobb kárt okoz, hiszen egyrészt az ott fellelhető információk egy része hamis vagy torz, másrészt az orvosok sok-sok évig tanulják a diagnosztikát, és gyakorolják a különböző betegségek felismerését, nem lehet néhány tünetből kitalálni, vajon mivel is állunk szemben.

Változó kori panaszok

A menstruáció elmaradásával egy időben a szervezetben rengeteg hormonális változás történik. Ezek nagy mértékben hatnak a nők testért, sőt a mentális állapotukat is befolyásolhatják.

Ebben a korban érdemes felkeresni a nőgyógyászt, és kikérdezni a várható változásokról.

Gondoljunk csak a legáltalánosabb tünetekre: hőhullámokra, vagy a bővebb vérzésre.

Ezektől a tünetektől nem kell megijedni, azonban jó tudni, hogyan tehetjük az életet komfortossá még ilyen időszakokban is.

Tinédzser nőgyógyászat

Mikor érdemes először felkeresni a nőgyógyászt?

A tinédzserkor igen sok változást hoz a gyermekek életében. Ezért nagyon fontos, hogy tisztában legyenek a testük működésével, változásaival, sőt felismerjék, ha valami nem a megfelelő módon történik.

Ebben a korban a szexuális érdeklődés is egyre inkább előtérbe kerül, akár megtörténhet az első együttlét is.

Azt is tudjuk, hogy a lányok nehezen beszélik meg ezeket a dolgokat a szüleikkel, az azonban nagyon veszélyes is lehet, ha egymást vezetik tévútra. Ezért ajánljuk a lányos szülőknek, hogy vigyék el a kislányukat egy szakorvoshoz, akinek felteheti a kérdéseit, aki megnyugtathatja, hogy nincsenek rossz kérdések, és nem ítéli el.

 

Miből erednek a nőgyógyászati panaszok?

A hölgyek panaszai azt mondhatjuk 2 nagy okra vezethetők vissza. A problémák gyökere vagy valamilyen fertőzésre vezethető vissza vagy valamilyen szervi elváltozásra.

Éppen ezért a problémák kezelését is 2 nagyobb csoportra oszthatjuk.

Egyrészt a gyógyszeresen, valamilyen terápiával kezelhető panaszokra, másrészt a műtéti beavatkozást igénylő panaszokra.


Hosszú évek tapasztalata azt mutatja, hogy a különböző hüvelyi fertőzések mellett ma már egyre több nő fordul hozzám endometriózisra, miómákra vagy PCOS-re jellemző panaszokkal. Ezért néhány cikkben ezekről a betegségekről és kezelésükről bővebben is írok.

Elolvasom a nőgyógyászati betegségekhez kapcsolódó cikkeket....