Hívjon:
(30) 229 9698
Lázár Károly utca 1.
4400 Nyíregyháza
Magánrendelés:
Nyíregyháza
Hétfő 17.00 - 19.00
(30) 229 9698
4400 Nyíregyháza Lázár Károly utca 1.
Menü

Wellness kismama kiadásban...

Wellness kismama kiadásban...

A wellness, a melegvíz, az aromaterápia és a masszázs mind olyan dolgok, melyek hozzájárulnak az ellazuláshoz, a megkönnyebbüléshez. Sok ember szereti, ami nem is csoda, hiszen segít megbirkózni a munkahelyi stresszel. De mi a helyzet akkor, ha a munkahelyi gondok helyett egy hatalmas pocak okozza a galibákat, a fáradságot, kimerültséget? Lehet wellnessezni kismamaként is?

Mire figyeljünk kismamaként?

A test ellazítása fontos a terhesség alatt is. Ezt egy kád vízben megtéve azonnal jobban érezhetjük magunkat, hiszen igen jelentős a feszültségoldó hatása. Azonban a termál és gyógyvizek kismamák számára nem javasoltak. Egyrészt hőmérsékletük miatt- a túl meleg víztől vérbőség keletkezik, ez pedig a vetélés kockázatát vonja maga után. Másrészt a gyógyvizek összetétele sem ideális egy kismamának - túl nagy koncentrációban vannak jelen az ásványi anyagok, hamarabb elszaporodhatnak bennük a kórokozók.

Amennyiben a méhszáj zárt, úgy az úszómedencék használatával nem lehet gond, illetve kifejezetten ideális a tengervíz.

Masszázs

A masszázs jótékony hatásait percekig lehetne sorolni, de kismamák esetében ezzel is nagyon óvatosan kell bánni. A pocak eleve lehetetlenné teszi, hogy hasra feküdjön az ágyon a kismama, így ülő vagy oldal fekvésben lehet a masszírozást végezni. A nem túl erős, simító mozdulatokból álló masszázs jótékonyan hathat a görcsös izmokra, azonban bizonyos területeket kerülni kell! Ilyen például a derék, has vagy a talp bizonyos pontjai.

Címkék : wellness